Vistas fileja uz rīsiem

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Vistas fileja uz rīsiem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Rīsi

  • Jasmīna rīsi
     180 g
  • Karsts ūdens
     450 ml
  • Ķirbis cepšanai
     300 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sīpols
     50 g
  • Apelsīna miza
     1 gab.

Vista

  • Atkauloti vistas šķiņķīši
     500 g
  • Timiāna lapiņas
     2 tējk.
  • Paprikas pulveris
     0.5 tējk.
  • Kumīns
     0.25 tējk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Pannā liec eļļu, sakarsē, pievieno sīpolus (nomizotus, smalki sakapātus), ķiplokus (smalki sakapātus), sāli un pasautē uz nelielas liesmas 10 minūtes.

Tikmēr bļodā sajauc visas vistas sastāvdaļas (pievieno arī sāli un piparus pēc garšas, ķiploka daivas izspied caur ķiplokspiedi).

 

Ceptajiem sīpoliem pievieno rīsus, ķirbi (nomizotu, nelielos gabalos), apelsīna mizu (smalki sarīvētu), ūdeni, sāli un piparus. Samaisi. 

Virsū liec gaļu, pārklāj ar vāku vai foliju un liec krāsnī uz 40 minūtēm. 

Pieskati, lai viss ūdens neiztvaiko, tomēr tam pilnībā jāuzsūcas. 

Pēdējās 10 minūtēs noņem vāku un cep, kamēr gatavs. 

Pārkaisi zaļumus (petersīļus, maurlociņus vai baziliku) un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Plakanmaize ar cāļa medaljoniem

25min • Vidēji grūti