Vistas krūtiņa kraukšķīgā kukurūzā

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Vistas krūtiņa kraukšķīgā kukurūzā
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vistas krūtiņas
     2 gab.
  • Čili pulveris Rimi
     0.75 tējk.
  • Timiāns
     0.5 tējk.
  • Kukurūzas pārslu Rimi
     6 ēdamk.
  • Cietais siera Rimi 12 mēneši
     40 g
  • Olas Rimi Iecavas kūtī dētas
     2 gab.
  • Dažādu ziedu medus Rimi Smart
     30 g
  • Saldā čili mērce
     120 g
  • Ķiploku pulveris
     1 tējk.
  • Kūpināta paprika Rimi saldā
     1 tējk.
  • Milti
      Panēšanai
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Pipari
      Pēc garšas
  • Eļļa
      Cepšanai

Pasniegšanai

  • Basmati rīsi Rimi Planet
     300 g
  • Gurķi īsie
     3 gab.
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Galda etiķis Rimi Smart
     1 tējk.
  • Citrons
     1 gab.
  • Olīveļļa
      Pasniegšanai
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Cukurs
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kraukšķīga vistas krūtiņa kukurūzas panējumā – vienkārša, sātīga un gardi aromātiska vakariņu ideja! Zeltaina garoziņa, sulīga gaļa un pikanta čili mērce apvienojas perfektā kombinācijā ar basmati rīsiem un svaigiem marinētiem gurķiem.

Vistas filejas pārgriez uz pusēm un viegli izklapē ar gaļas āmurīti.

Tad sagatavo panējumu – virtuves kombainā liec kukurūzas pārslas, kaltētus ķiplokus un sīpolus, čili pulveri, timiānu un cieto sieru.

Visu samal un pievieno šķipsniņu sāls. Pēc tam iegūto masu apmaisa.

Atsevišķā bļodiņā sakul olas, bet seklā traukā ieber miltus.

Vistu panē, vispirms apviļājot miltos, pēc tam olā un pašās beigās sagatavotajā kukurūzas panējumā.

Tad sāc gatavot rīsus. Pirms vārīšanas tos noskalo aukstā ūdenī, mainot to vairākas reizes, līdz ūdens kļūst dzidrs.

Rīsus liec verdošā, viegli sālītā ūdenī, kura daudzumam jābūt divas reizes vairāk kā rīsiem.

Vāri uz mazas uguns apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad uzliec vāku un ļauj rīsiem piebriest vēl 5 minūtes.

Kamēr rīsi briest sagatavo ātro marinādi gurķiem.

Gurķus un sīpolus sagriez plānās ripiņās, liec bļodā un pievieno tējkaroti sāls, cukuru, eļļu, citrona sulu un etiķi. Visu rūpīgi samaisi.

Panēto vistu cep uz pannas karstā eļļā, līdz tā kļūst zeltaina un kraukšķīga, vai gatavo cepeškrāsnī.

Pagatavo mērci vistai – nelielā katliņā liec saldo čili mērci, medu, pavisam maz ūdens un paprikas pulveri.

Uzsildi, līdz mērce nedaudz sabiezē. Gatavo vistu pasniedz kopā ar tvaicētiem rīsiem, mērci un svaigi marinētajiem gurķiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Reņģu friti

50min • Viegli