Vistas un sparģeļu salāti

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Vistas un sparģeļu salāti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa cepšanai
     2 ēdamk.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Vistas fileja
     2 gabali
  • Zaļie sparģeļi
     200 g
  • Cukini
     1 gabali
  • Avokado
     1 gabali
  • Hollandaise mērce
     4 ēdamk.
  • Rukolas dīgsti
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Pannā sakarsē eļļu un vistas filejas apcep no abām pusēm uz lielas liesmas, lai kļūst viegli zeltainas.

Uzber sāli, piparus un ķiplokus (smalki sakapātus) un liec cepties vēl 20 minūtes.

Kad līdz gatavībai ir palikušas 7 minūtes, pannā pieliec klāt cukīni (12 garenos gabalos), pastumjot tos apakšā. Cep, kamēr gatavs.

 

Tikmēr katlā uzvāri verdošu ūdeni, pieber sāli un liec iekšā sparģeļus uz 1 minūti.

Nokās un uzreiz liec ledusaukstā ūdenī, pieskatot, lai ūdens būtu ledus auksts visu laiku.

 

Kad vista gatava, izņem no krāsns. 

Traukā apakšā (1 lielā vai 4 mazos) izsmērē Hollandaise mērci, izliec avokado (8 daiviņās), cukīni, sparģeļus un vistu. 

Dekorē ar rukolas dīgstiem, zaļumiem un pipariem un pasniedz uzreiz.

Saistītās receptes

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Vistas fileja ar krēmīgo biezeni

40min • Vidēji grūti

Baklažānu un tomātu sacepums

55min • Vidēji grūti

Risoto ar dārzeņiem

35min • Vidēji grūti

3 marinādes gaļai

2h • Viegli