Vistas un spinātu balotīne

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Vistas un spinātu balotīne
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja
     2 gabali
  • Šampinjoni
     100 g
  • Spināti
     2 šķipsniņa (-s)
  • Lazdu rieksti
     30 g
  • Cietais siers
     30 g
  • Sviests
     100 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pārtikas plēve
      pēc nepieciešamības
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vistas fileju ar gaļas āmuru plāni izklapē – pēc iespējas plānāk, bet neizsitot caurumus.

Ķiploku smalki sakapā.

Šampinjonus smalki uzgriež.

Šampinjonus un ķiploku apcep uz karstas pannas 50 g sviesta un nedaudz eļļas – līdz šampinjoni zeltaini.

Lazdu riekstus nograuzdē un tad nedaudz sasmalcini – liec klāt pie spinātu lapām. Apceptos šampinjonus liec pāri spinātiem.

Pannā izkausē sviestu un pārlej pāri spinātu masai, un pieliec klāt sieru, pieberot sāli pēc garšas.

Visu spinātu masu kārtīgi izmaisi.

Uz vistas filejas vienā malā (līnijā) izkārto spinātu masu, tad to tin kopā pārtikas plēvē (ietin vairākās kārtas, plēves galus sasienot).

Liec verdošā ūdenī vārīties uz 20 minūtēm, ik pa brīdim pagrozot balotīni.

Pasniedz atdzesētu vai siltu.

Saistītās receptes

Tomātu - rikotas tarte

55min • Vidēji grūti

Vistas fileja ar krēmīgo biezeni

40min • Vidēji grūti

3 marinādes gaļai

2h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tītara šniceles tako

15min • Vidēji grūti