Žagariņi ar kazeņu mērci

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas:

  • Skābais krējums
     350 g
  • Ola
     1 gab.
  • Dzeramā soda
     1 1/2 TK
  • Pūdercukurs
     70 g
  • Kviešu milti
     550 g
  • Eļļa fritēšanai
     1 L

Mērcei:

  • Svaigas kazenes
     400 g
  • Cidoniju sīrups
     50 ml
  • Piparmētru lapiņas
     5-6 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rūpīgi sajauc visas mīklai paredzētās sastāvdaļas tā, lai mīkla neliptu pie rokām un būtu rullējama.

Ar mīklas rulli mīklu izveltnē plānu un veido žagariņus – izgriež trīsstūra formu, tās vidū iegriež caurumu, un vienu trīsstūra galu velk cauri iegriezumam, līdz izveidojas klasiskā "žagariņa" forma.

Cepumus vāra iepriekš sakarsētā eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Kad žagariņi gatavi, tos liek caurdurī vai uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

Mērces sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ.

Atdzisušus apkaisa ar pūdercukuru, pārlej ar kazeņu mērci vai jogurtu un svaigām ogām. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!