Sastāvdaļas
-
Ziedkāposts1 Gabali
-
Tomāti2 gabali
-
Smalklapu spināti100 g
-
Indijas rieksti100 g
-
Mandeļu piens400 ml
-
Miso pasta2 Tējkarotes
-
Baltvīna etiķis1.5 Ēdamkarote
-
Sālspēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Indijas riekstus liec katliņā un pārlej ar auzu pienu.
Pievieno miso pastu un vāri uz lēnas uguns 5 minūtes.
Nokās riekstus, saglabājot pienu.
Liec riekstus blenderī, pievieno baltvīna etiķi un pusi no piena.
Blendē, kamēr izveidojas bieza mērce (pēc nepieciešamības pievieno vēl pienu).
Pievieno sāli pēc garšas.
Tomātus sagriez kubiņos.
Ziedkāpostus sadali smalkās rozetēs un blanšē verdošā ūdenī 3 minūtes, pēc tam atdzesē zem auksta tekoša ūdens un nosusini uz virtuves dvieļa.
Uzkarsē pannā eļļu un apcep ziedkāpostus, līdz tie vietām kļūst brūni.
Pannā pievieno tomātus, spinātus un mērci un sildi uz lēnas uguns, līdz spināti savītuši.
Pievieno sāli pēc garšas.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Marinējumi
Pīrāgi
Smūtiji
Boles
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Lieto ar mēru
Mājās gatavota maize