Ziedkāposti ar spinātiem un miso mērci

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Ziedkāposti ar spinātiem un miso mērci
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts
     1 gab.
  • Tomāti
     2 gab.
  • Smalklapu spināti
     100 g
  • Indijas rieksti
     100 g
  • Mandeļu piens
     400 ml
  • Miso pasta
     2 tējk.
  • Baltvīna etiķis
     1.5 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Indijas riekstus liec katliņā un pārlej ar auzu pienu.
Pievieno miso pastu un vāri uz lēnas uguns 5 minūtes.
Nokās riekstus, saglabājot pienu.
Liec riekstus blenderī, pievieno baltvīna etiķi un pusi no piena.
Blendē, kamēr izveidojas bieza mērce (pēc nepieciešamības pievieno vēl pienu).
Pievieno sāli pēc garšas.
Tomātus sagriez kubiņos.
Ziedkāpostus sadali smalkās rozetēs un blanšē verdošā ūdenī 3 minūtes, pēc tam atdzesē zem auksta tekoša ūdens un nosusini uz virtuves dvieļa.
Uzkarsē pannā eļļu un apcep ziedkāpostus, līdz tie vietām kļūst brūni.
Pannā pievieno tomātus, spinātus un mērci un sildi uz lēnas uguns, līdz spināti savītuši.
Pievieno sāli pēc garšas.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivju zupa

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes