Ziemassvētku dzērveņu mērce

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Ziemassvētku dzērveņu mērce
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa Extra Virgin
     10 ml
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Dzērvenes
     300 g
  • Portvīns
     100 ml
  • Smaržīgie pipari
      3 gab.
  • Kanēļa standziņa
      0.3 gab.
  • Medus vai Demerara cukurs
     3 ēdamk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ziemassvētku dzērveņu mērce

Katliņā lej eļļu, pieliec rozmarīnu (smalki sakapātu) un ķiploku (saspiestu un sakapātu) un pasautē uz mazas liemas 15 minūtes.

Pievieno pārējās sastāvdaļas.
Uz lielas uguns uzvāri, līdz burbuļo.
Tad nogriez mazu liesmu un sautē ar vāku (jo dzērvenes karstumā plīst un šļakstās uz visām pusēm) kādas 15 minūtes.
Kad mērce ir pietiekami bieza un saldenums tev pa prātam, sablendē to un pasniedz siltu vai vēlāk aukstu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cāļa cepetis ar burkāniem

1h 10min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Pērļu grūbu putra

30min • Viegli