Sastāvdaļas
-
Olīveļļa Extra Virgin10 ml
-
Rozmarīns1 zariņš
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Dzērvenes300 g
-
Portvīns100 ml
-
Smaržīgie pipari3 gab.
-
Kanēļa standziņa0.3 gab.
-
Medus vai Demerara cukurs3 ēdamk.
-
Jūras sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ziemassvētku dzērveņu mērce
Katliņā lej eļļu, pieliec rozmarīnu (smalki sakapātu) un ķiploku (saspiestu un sakapātu) un pasautē uz mazas liemas 15 minūtes.
Pievieno pārējās sastāvdaļas.
Uz lielas uguns uzvāri, līdz burbuļo.
Tad nogriez mazu liesmu un sautē ar vāku (jo dzērvenes karstumā plīst un šļakstās uz visām pusēm) kādas 15 minūtes.
Kad mērce ir pietiekami bieza un saldenums tev pa prātam, sablendē to un pasniedz siltu vai vēlāk aukstu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.