Ziemassvētku eglītes uzkoda
-
Gatavošana 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Uzkoda
-
Kārtainā rauga mīkla500 g
-
Mocarella siers (mini)33 gab.
-
Kausēts sviests50 g
-
Cietais siers (rīvēts)100 g
-
Baziliks1 Ēdamkarote
-
Pētersīļi1 Ēdamkarote
-
Rozmarīns1 Ēdamkarote
-
Sakulta ola (apsmērēšanai)1 gab.
Mērce
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Tomāti savā sulā390 g
-
Oregano1 Ēdamkarote
-
Sīpols0.5 gabali
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Pipari0.5 Tējkarotes
-
Baziliks2 zariņš
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rauga mīklu izrullē un sadala 33 kvadrātos.
Ap katru mocarellas bumbiņu aptin mīklas kvadrātiņu, izveidojot cieši noslēgtu bumbu.
Bumbiņas liek uz cepamās pannas, veidojot eglītes formu.
Bumbiņām savā starpā jāsaskaras.
Pārsmērē ar sakultu olu un liek cepties 190 °C 15–20 min.
Sviestu samaisa ar rīvētu cieto sieru un zaļumiem.
Pārsmērē pāri gatavai eglītei.
Gatavo mērci. Bļodā sablendē tomātus, pievieno pārējās sastāvdaļas un visu sajauc.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Pīrāgi
Smūtiji
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Mājās gatavota maize