Ziemassvētku eglītes uzkoda

  • Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Uzkoda

  • Kārtainā rauga mīkla
     500 g
  • Mocarella siers (mini)
      33 gab.
  • Kausēts sviests
     50 g
  • Cietais siers (rīvēts)
     100 g
  • Baziliks
     1 ēdamk.
  • Pētersīļi
     1 ēdamk.
  • Rozmarīns
     1 ēdamk.
  • Sakulta ola (apsmērēšanai)
     1 gab.

Mērce

  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Tomāti savā sulā
     390 g
  • Oregano
     1 ēdamk.
  • Sīpols
     0.5 gab.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Pipari
     0.5 tējk.
  • Baziliks
     2 zariņš

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rauga mīklu izrullē un sadala 33 kvadrātos.

Ap katru mocarellas bumbiņu aptin mīklas kvadrātiņu, izveidojot cieši noslēgtu bumbu.

Bumbiņas liek uz cepamās pannas, veidojot eglītes formu.

Bumbiņām savā starpā jāsaskaras.

Pārsmērē ar sakultu olu un liek cepties 190 °C 15–20 min.

Sviestu samaisa ar rīvētu cieto sieru un zaļumiem.

Pārsmērē pāri gatavai eglītei.

Gatavo mērci. Bļodā sablendē tomātus, pievieno pārējās sastāvdaļas un visu sajauc.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu tarte ar kazas sieru

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes