Ziemeļjūras garneles ar kaperu un tomātu salsu

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Ziemeļjūras garneles ar kaperu un tomātu salsu
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Garneles sālsūdenī
     200 g
  • Violetais sīpols
     0.5 gab.
  • Kaperu ziedi sālījumā
     50 g
  • Kaltēti tomāti eļļā
     50 g
  • Svaigi pētersīļi
      3 stiebri
  • Svaigs koriandrs
      3 stiebri
  • Gaišais balzametiķis
     30 ml
  • Pirmā spieduma olīveļļa
     50 ml
  • Drupināti melno piparu graudi
      7 gab.
  • Pūdercukurs vai kļavu sīrups
     20 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaišo balzametiķi sakul ar pūdercukuru un olīveļļu.
Garneles nosusini, liec marinādē un ievieto ledusskapī.
Violeto sīpolu smalki sagriez, pievieno nosusinātus kaperu ziedus un smalki sagrieztus kaltētos tomātus.
Sasmalcini zaļumus.
Visas sastāvdaļas sajauc un liec ledusskapī uz pusstundu ievilkties.
Pasniedz uz maizes vai kā piedevu zivs ēdieniem.
Dažreiz mēdzu pasniegt arī kā salātus vai atsevišķu uzkodu.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Svaigas garneles à la Istaba

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Karaliskie ogu salāti

20min • Viegli