Zivju čauders

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Zivju čauders
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Buljons

  • Palija (vesela, ķidāta)
     1.3 kg
  • Vidēji burkāni
     2 gabali
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Čauders

  • Olīveļļa
     3 Ēdamkarote
  • Timiāns
     1 Tējkarotes
  • Sīpols
     1 gabali
  • Zaļā paprika
     1 gabali
  • Saldais kartupelis
     1 gabali
  • Čili pipars
     0.25 gabali
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Ūdens
     1.5 L
  • Sāls
      pēc garšas
  • Citronpipari
      pēc garšas
  • Zaļie zirnīši (saldēti)
     150 g
  • Konservēta kukurūza
     150 g
  • Saldais krējums ar samazinātu tauku %
     200 ml
  • Zaļumi
      dekoram

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izfilē zivi, turot pie galvas un gar muguras asaku virzot asu nazi. Filejām nogriez ādu un izņem asakas, sagriez mazos kubiņos.
No zivs galvas, asakas, spurām un ādas vāri buljonu.
Vispirms uz sausas pannas apsvilini sīpolu, ķiploku un burkānu, tad liec tos katlā pie zivs, pārlej aukstu ūdeni (aptuveni 1,8–2 litrus), uzvāri, noputo, pievieno piparus un lauru lapas un vāri aptuveni 1,5 h, kamēr buljons labi savārījies. Tad to nokās un ielej tīrā katlā.
Sagriez kubiņos saldo kartupeli, papriku, čili piparu, sīpolu, ķiploku, sasmalcini timiānu.
Uzkarsē pannā olīveļļu un apcep dārzeņus, tad tos liec karstajā buljonā, pavāri aptuveni 10 minūtes, pievieno zirnīšus un kukurūzu un uzvāri.
Tad pievieno sagrieztos zivs gabaliņus, pavāri vēl 10 minūtes, kamēr zivs gatava, pārbaudi, vai pietiek sāls un piparu, pielej saldo krējumu, uzvāri, noņem no uguns un ļauj zupai ievilkties.
Pasniedz, pārkaisot zaļumus.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa zupa ar sarkanvīnu

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tomātu frikadeļu zupa

45min • Viegli