Zivju čauders

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Zivju čauders
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Buljons

  • Palija (vesela, ķidāta)
     1.3 kg
  • Vidēji burkāni
     2 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Čauders

  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Timiāns
     1 tējk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Zaļā paprika
     1 gab.
  • Saldais kartupelis
     1 gabali
  • Čili pipars
     0.25 gabali
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Ūdens
     1.5 L
  • Sāls
      pēc garšas
  • Citronpipari
      pēc garšas
  • Zaļie zirnīši (saldēti)
     150 g
  • Konservēta kukurūza
     150 g
  • Saldais krējums ar samazinātu tauku %
     200 ml
  • Zaļumi
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izfilē zivi, turot pie galvas un gar muguras asaku virzot asu nazi. Filejām nogriez ādu un izņem asakas, sagriez mazos kubiņos.
No zivs galvas, asakas, spurām un ādas vāri buljonu.
Vispirms uz sausas pannas apsvilini sīpolu, ķiploku un burkānu, tad liec tos katlā pie zivs, pārlej aukstu ūdeni (aptuveni 1,8–2 litrus), uzvāri, noputo, pievieno piparus un lauru lapas un vāri aptuveni 1,5 h, kamēr buljons labi savārījies. Tad to nokās un ielej tīrā katlā.
Sagriez kubiņos saldo kartupeli, papriku, čili piparu, sīpolu, ķiploku, sasmalcini timiānu.
Uzkarsē pannā olīveļļu un apcep dārzeņus, tad tos liec karstajā buljonā, pavāri aptuveni 10 minūtes, pievieno zirnīšus un kukurūzu un uzvāri.
Tad pievieno sagrieztos zivs gabaliņus, pavāri vēl 10 minūtes, kamēr zivs gatava, pārbaudi, vai pietiek sāls un piparu, pielej saldo krējumu, uzvāri, noņem no uguns un ļauj zupai ievilkties.
Pasniedz, pārkaisot zaļumus.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti