Zivju pīrāgs

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Zivju pīrāgs

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     1 kg
  • Piens
     400 ml
  • Sviests
     25 g
  • Milti
     25 g
  • Puravi
     50 g
  • Zivis (menca, lasis, kūpināta pikša u.c.)
     500 g
  • Dižonas sinepes
     1 tējk.
  • Loki
     50 g
  • Kukurūza
     50 g
  • Saldēti zirņi
     50 g
  • Čedaras siers (rīvēts)
     100 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā liek sviestu, miltus un smalki sakapātus puravus. Maisot apcep 1–2 min.

Lēnām pievieno pienu un maisot karsē. Noņem no uguns un pievieno gabaliņos sagrieztas zivis, Dižonas sinepes, smalki sagrieztus lokus, kukurūzu, zirņus, pusi no siera un piparus. Visu samaisa.
Katlā liek kartupeļus un vāra, līdz tie ir mīksti. Nokāš un pievieno mazliet piena, pikuci sviesta un sāli. Visu sastampā biezputrā.
Zivs masu liek karstumizturīgā traukā. Tai pa virsu kārto kartupeļu biezputru un uzber sieru. Cep 200 °C 20–30 min.

Saistītās receptes

Lasis ar makaroniem Ellas gaumē

30min • Vidēji grūti

Koši zeltains zivju sautējums

45min • Vidēji grūti