Zivju uzkoda

  • Sagataves 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Svaiga foreles fileja
     120 g
  • Svaiga zandarta fileja
     120 g
  • Svaiga tunzivs fileja
     120 g
  • Nogatavināts avokado
     1 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Laims
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Malti baltie pipari
      pēc garšas
  • Maurloki
     1 ĒK
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Paipalu olas
     2 gab.
  • Ketlaša ikri
     2 ĒK
  • Dilles
      dekorēšanai
  • Maize plānās šķēlēs
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez zivs filejas un liec atsevišķos traukos. 

Visam pievieno sāli un piparus pēc garšas. 

Pierīvē laima un citrona miziņu aptuveni 1/4 tējk. katram veidam.

Pievieno laima un citrona sulas pa 1/2 -1 tējk.

Tāpat pieliec sīpolus un maurlokus. Kārtīgi sajauc.

Sagriez avokado un apslaki ar laima vai citrona sulu.

Kārto uz šķīvjiem, liekot pa karotei no katra produkta vienu otram blakus.

Pa virsu liec paipalu olas (svaigas vai vārītas, pēc izvēles). 

Pievieno ikrus un dekorē ar dillēm.

Pasniedz kopā ar plānām, kraukšķīgi apgrauzdētām maizes šķēlītēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!