Zivs ar kartupeļu salātiem

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kartupelīši I Love Eco
     500 g
  • Zivs fileja (kaut kas no saldētavas, piemēram, pālija, lasis vai zandarts)
     600 (sadalīts 4 daļās) g
  • Apelsīns šķēlēs
     1 gab.
  • Fenhelis (8 daivās)
     1 gab.
  • Ķiploks, sagriezts šķēlēs
     3 daiviņa
  • Svaigs timiāns, rozmarīns vai kaltēts oregano
      pēc garšas
  • Extra Virgin olīveļļa
     40 ml
  • Vīna etiķis vai citrona sula
     3 ĒK
  • Medus
     1 TK
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas
  • Dīgsti vai rukola
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo salātus.

Katlā liec kartupeļus, sāli un vāri uz lielas liesmas, kamēr kartupeļi vēl stingri, bet gatavi.

Nokās un atdzesē, sagriez 5 mm biezās šķēlēs.

Samaisi kartupeļus ar 20 ml eļļas, etiķi vai citronu, sāli, pipariem un ļauj ievilkties.

Pirms pasniegšanas samaisi kartupeļus ar dīgstiem. 
 

Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem.

Liec keramikas formā apelsīnu šķēles, fenheli, ķiploku un virsū zivi.

Uzlej 20 ml eļļas, uzber sāli, piparus un garšaugus.

Liec krāsnī cepties uz 15 minūtēm. 

 

Pasniedz, kārtojot šķīvī zivi, fenheli un kartupeļu salātus. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!