Zivs ar kartupeļu salātiem

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Zivs ar kartupeļu salātiem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     500 g
  • Zivs fileja (pālija, lasis vai zandarts)
     600 g
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Fenhelis
     1 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Timiāns, rozmarīns vai kaltēts oregano
      pēc garšas
  • Olīveļļa Extra Virgin
     40 ml
  • Vīna etiķis vai citrona sula
     3 ēdamk.
  • Medus
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Dīgsti vai rukola
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo salātus.

Katlā liec kartupeļus, sāli un vāri uz lielas liesmas, kamēr kartupeļi vēl stingri, bet gatavi.

Nokās un atdzesē, sagriez 5 mm biezās šķēlēs.

Samaisi kartupeļus ar 20 ml eļļas, etiķi vai citronu, sāli, pipariem un ļauj ievilkties.

Pirms pasniegšanas samaisi kartupeļus ar dīgstiem. 
 

Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem.

Liec keramikas formā apelsīnu šķēles, fenheli (8 daivās), ķiploku (sagrieztu šķēlēs) un virsū zivi.

Uzlej 20 ml eļļas, uzber sāli, piparus un garšaugus.

Liec krāsnī cepties uz 15 minūtēm. 

 

Pasniedz, kārtojot šķīvī zivi, fenheli un kartupeļu salātus. 

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Njoki ar garnelēm un ikriem

40min • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes