Liene Zemīte

Grilējamie dārzeņi

Padomi • 19. Jūnijs, 2020
MANS VISMĪĻĀKAIS GRILĒJAMAIS DĀRZENIS IR SALDAIS KARTUPELIS JEB BATĀTE. IZVĒLOS PĒC IESPĒJAS SLAIDĀKAS UN GARĀKAS BATĀTES, LAI DIAMETRS NAV LIELS UN TĀS VAR SAGRIEZT SKAISTĀS ŠĶĒLĪTĒS. BATĀTES KĀRTĪGI NOSKALOJU, NOSUSINU, SAGRIEŽU LĪDZ 1 CM BIEZĀS RIPĀS, BET NEMIZOJU. APSLAKU TĀS AR EĻĻU UN GARŠVIELĀM, NOLIEKU, LAI NEDAUDZ PASTĀV UN GARŠVIELAS IEVELKAS, TAD LIEKU UZ KARSTA GRILA UN GRILĒJU NO ABĀM PUSĒM, KAMĒR MĪKSTAS. BATĀTES NEPRASA ILGU GRILĒŠANAS LAIKU.

VISVIEGLĀK IR GRILĒT PAPRIKU, TĀ IR ĻOTI ĀTRI GATAVA, LIELISKI IZSKATĀS UN GARŠO.

Ņemu pēc iespējas krāsainākas paprikas, nogriežu kātiņu horizontāli, izņemu sēklas, sagriežu papriku gareniski gabaliņos, apslaku ar eļļu, garšvielām, atkal ļauju ievilkties un grilēju no abām pusēm.

Arī cukīni un baklažāns ir dārzeņi, kurus var ļoti labi grilēt. Tos nomazgāju, sagriežu ripiņās, atkal eļļa un garšvielas. Grilēju no abām pusēm burtiski dažas minūtes. Ja baklažānu sagriezīsi plānās šķēlītēs, tas būs gatavs ļoti ātri. Bieži grilēju arī sēnes – šampinjoni ir sevišķi piemēroti grilēšanai. Tie ir gatavi aptuveni 5 minūtēs, tas atkarīgs no izmēra. Man ļoti garšo arī grilēta kukurūza, ko vispirms novāru sālsūdenī, nosusinu, apslaku ar eļļu un garšvielām un lieku uz karsta grila, kamēr tā kļūst zeltaini brūna.

MAZĀKUS, SMALKĀKUS DĀRZEŅUS ARĪ VAR GRILĒT, IZMANTOJOT FOLIJAS KABATIŅU VAI SPECIĀLO CEPŠANAS MAISIŅU.

Tajā var salikt zaļās pupiņu pākstis, paprikas salmiņus un pat turku zirņus, ko tik vienkārši uz restītēm nesalikt. Pats jaukākais – dārzeņi visu laiku nebūs jāgroza un jāuzmana. Noliec folijas sloksni uz līdzenas virsmas un apzied ar eļļu. Virsū kārto grilējamos dārzeņus, tad pārloki foliju uz pusēm, cieši aizlokot tās maliņas visapkārt. Folijas kabatiņu ar dārzeņiem liec uz grila. Dārzeņi būs gatavi aptuveni 10–15 minūtēs atkarībā no tā, cik karsts ir grils.


Populārākie raksti