Ābolus var ilgstoši uzglabāt, pateicoties tam, ka vairākas šķirnes nogatavojas vēlāk, pēc ražas novākšanas. Tos var glabāt pagrabā, maksimāli ilgi saglabājot šo augļu garšu un uzturvērtību arī ziemas sezonā.
Āboli ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi, tāpēc to iekļaušana ikdienas uzturā palīdz nodrošināt organismu ar daudzām labām uzturvielām. Āboli satur vitamīnus C, В1, В2, РР un Е, šķiedrvielas, pektīnvielas; no minerālvielām ābolos ir magnijs, fosfors, selēns, cinks, kālijs un pat dzelzs. Pateicoties šķiedrvielām, regulāra ābolu ēšana veicina normālu kuņģa-zarnu trakta darbību, profilaktiski iedarbojoties pret aizcietējumiem, bet C vitamīns un citi ābolos esošie antioksidanti aizsargā organismu no infekcijām un brīvajiem radikāļiem, tādējādi mazinot iekaisīgas reakcijas.
Vienīgais, kas jāatceras, ka cilvēkiem, kam ir jutīgs gremošanas trakts, gastrīts, nosliece uz meteorismu vai kairinātu zarnu sindromu, āboli būtu jālieto uzturā ar apdomu, jo šķiedrvielu un organisko skābju dēļ tie var veicināt sāpes un pastiprinātu meteorismu. Šādā gadījumā labāk dot priekšroku termiski apstrādātiem āboliem, jo tie kļūst vieglāk sagremojami un mazāk noslogo gremošanas traktu.
Mans iemīļotais bērnības saldais ēdiens, ko gatavoja mamma, sākoties ābolu sezonai, ir cepeškrāsnī cepti āboli ar riekstiem vai sēklām, kanēli un medu. Noteikti iesaku šādu saldo pagatavot ikvienam, jo tas ir ne tikai ļoti gardi, bet arī visnotaļ veselīgi!