"Crème brûlée"

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
"Crème brûlée"
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums
     500 g
  • Olas dzeltenumi
     6 gab.
  • Vaniļas pāksts
     1 gabali
  • Cukurs
     85 g
  • Brūnais cukurs
     2 Ēdamkarote
  • Ūdens
      cepšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzliec krāsni karsēties līdz 160°C.

Saldo krējumu sakarsē līdz 90°C kopā ar vaniļas pāksti (sagrieztu uz pusēm).

Uzliec vāku un ļauj pastāvēt 10 min. Izņem vaniļas pāksti.

 

Citā traukā sakul olu dzeltenumus ar cukuru, aplej ar siltu saldo krējumu, un bļodu karsē ūdens peldē, līdz krēms sāk biezēt.

Lej trauciņos, tos liec lielākā cepamtraukā, kur pielej verdošu ūdeni tik daudz, lai tas būtu līdz brulē trauciņu pusei.

 

Liec visu cepeškrāsnī, samazinot temperatūru līdz 150°C un cep 35-50 minūtes, atkarībā no izvēlētā trauciņa lieluma. 

Izņem un atdzesē līdz istabas temperatūrai. 

Pirms pasniegšanas apber ar brūno cukuru un ar degli vai krāsnī maksimālajā temperatūrā grila režīmā apsvilini virspusi, līdz cukurs karamelizējas.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Līgo ogu kūka

3h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Rabarberu strūdele

2h • Vidēji grūti