3 marinādes vistas gaļai

  • Gatavošana 4min
  • Viegli
3 marinādes vistas gaļai
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Plūmju barbekjū

  • Plūmes (ar izņemtu kauliņu)
     4 gabali
  • Brūnais cukurs
     3 ēdamk.
  • Ūdens
     100 ml
  • Ābolu etiķis
     2 ēdamk.
  • Gaišā sojas mērce
     1 tējk.
  • Tomātu pasta
     200 ml
  • Sāls
     1 tējk.
  • Ķiploku pārslu
     1 ēdamk.

Pētersīļu marināde

  • Rapšu eļļa
     200 ml
  • Pētersīļi
     100 g
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Sīpols
     1 gabali
  • Vīnogu etiķis
     30 ml
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 ēdamk.

Jogurta un karija marināde

  • Jogurts bez piedevām Rimi
     400 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Srirača asā mērce
     1 ēdamk.
  • Vorčesteras mērce
     1 ēdamk.
  • Karijs
     2 ēdamk.
  • Ābolu etiķis
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visas marinādes paredzēts aptuveni 1,5-2 kg vistas vai cāļa gaļas. Ar gatavo marinādi ierīvē vistas gaļu un marinē, liekot uz nakti ledusskapī.

PLŪMJU BARBEKJŪ - Visas sastāvdaļas liek katlā un karsē, līdz viss savārījies marinādē. Atdzesē un marinē vistu.

PĒTERSĪĻU MARINĀDE - Visas sastāvdaļas var sasmalcināt blenderī vai piestā.

JOGURTA UN KARIJA MARINĀDE - Visas sastāvdaļas sajauc marinādē.

 

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes