Ābolu drupaču kūka

  • Gatavošana 2h 30min
  • Vidēji grūti
Ābolu drupaču kūka

Sastāvdaļas

Mīklai

  • kviešu milti
     140 g
  • cukurs
     2 ēdamk.
  • sāls
     0.25 tējk.
  • sviests
     120 g
  • auksts ūdens
     4 ēdamk.

Pildījumam

  • Āboli
     8 gabali
  • citrons
     0.5 gab.
  • kanēlis
     0.5 tējk.

Drupačām

  • Brūnais cukurs
     100 g
  • kviešu milti
     100 g
  • muskatrieksts
     0.25 tējk.
  • sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • sviests
     80 g
  • vaniļas aromatizētājs
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kad ābolu sezona klāt, noteikti jāuzcep gardā ābolu drupaču kūka, kuras aromāts nevienu neatstās vienaldzīgu.

Bļodā sajauc miltus, cukuru un sāli. Sviestu sagriež kubiņos, pievieno miltiem un sasmalcina līdz smilšu konsistencei. Maisot, pievienojiet mīklai pa 1 ēdamkarotei ledus ūdens. Mīklu ietin pārtikas plēvē, ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Mīklu izņem no ledusskapja, uz miltiem nokaisītas virsmas izrullē 30 cm apli. Pārvieto mīklas lapu uz cepešpannas ar diametru 28 cm. Piespied mīklu līdz cepešpannas malām un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.

Bļodā samaisa miltus, cukuru, muskatriekstu, sāli. Katliņā izkausē sviestu ar vaniļas aromatizētāju, atdzesē un pievieno miltu maisījumam, samaisa. Liek mīklu ledusskapī, kamēr gatavo ābolu pildījumu.

Ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, sagriež kubiņos. Bļodā samaisa ābolus ar 2 ēdamkarotēm kausēta sviesta, citrona sulu, 100 g cukuru, kanēli un 30 g miltiem.

Izņem no ledusskapja atdzisušo kūkas pamatni, uz tās vienmērīgi ielej gatavo ābolu pildījumu, bet pa virsu šim pildījumam vienmērīgi sadala mīklas drupatas.

Kūku liek 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45-50 minūtes.

Kūku atdzesē. Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai vaniļas mērci, putukrējumu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sirsniņcepumi

1h • Vidēji grūti