Ābolu kompots ar citronu un kardamonu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Ābolu kompots ar citronu un kardamonu

Sastāvdaļas

  • Āboli
     1.5 kg
  • Vaniļas pāksts
      1 gab.
  • Kardamona sēklas
     0.5 tējk.
  • Ūdens
     200 ml
  • Cukurs
     200 ml
  • Svaigi spiesta citrona sula
     1 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Tradicionāls kompots būs lielisks veids, kā izmantot pašu dārzā vai citur audzēto ābolu ražu. Ābolu kompotu ledusskapī var uzglabāt ap divām nedēļām, taču to var arī sasaldēt un baudīt vēlāk. Garda piedeva pie brokastu putras vai jogurta vai kā deserts ar vaniļas saldējuma bumbiņu un sadrupinātiem cepumiem.

Ābolus noskalo, izņem serdi un sagriez kubiņos. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski un izkasi sēklas. Kardamonu rupji sagrūd piestā.

Lielā kastrolī sajauc ābolus, kardamonu, vaniļas pāksti ar sēklām un pārējās sastāvdaļas. Vāri kompotu 5–10 minūtes. Ābolu gabaliņiem vajadzētu būt mīkstiem, bet neizjukt kā biezenī.

Kompotu pildi tīrās stikla burkās. Uzliec vāku un atdzesē. Uzglabā ledusskapī. Ledusskapī kompotu var uzglabāt ap divām nedēļām, bet var arī sasaldēt.

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Raspberry Shandy

4min • Viegli

Citronu biezpiena saldējums

30min • Vidēji grūti
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.