Ābolu kompots ar citronu un kardamonu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Ābolu kompots ar citronu un kardamonu

Sastāvdaļas

  • Āboli
     1.5 kg
  • Vaniļas pāksts
      1 gab.
  • Kardamona sēklas
     0.5 tējk.
  • Ūdens
     200 ml
  • Cukurs
     200 ml
  • Svaigi spiesta citrona sula
     1 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tradicionāls kompots būs lielisks veids, kā izmantot pašu dārzā vai citur audzēto ābolu ražu. Ābolu kompotu ledusskapī var uzglabāt ap divām nedēļām, taču to var arī sasaldēt un baudīt vēlāk. Garda piedeva pie brokastu putras vai jogurta vai kā deserts ar vaniļas saldējuma bumbiņu un sadrupinātiem cepumiem.

Ābolus noskalo, izņem serdi un sagriez kubiņos. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski un izkasi sēklas. Kardamonu rupji sagrūd piestā.

Lielā kastrolī sajauc ābolus, kardamonu, vaniļas pāksti ar sēklām un pārējās sastāvdaļas. Vāri kompotu 5–10 minūtes. Ābolu gabaliņiem vajadzētu būt mīkstiem, bet neizjukt kā biezenī.

Kompotu pildi tīrās stikla burkās. Uzliec vāku un atdzesē. Uzglabā ledusskapī. Ledusskapī kompotu var uzglabāt ap divām nedēļām, bet var arī sasaldēt.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Vīnogu kompots visam

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Whisky Smash

8min • Viegli