Ābolu kompots ar citronu un kardamonu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Ābolu kompots ar citronu un kardamonu

Sastāvdaļas

  • Āboli
     1.5 kg
  • Vaniļas pāksts
      1 gab.
  • Kardamona sēklas
     0.5 tējk.
  • Ūdens
     200 ml
  • Cukurs
     200 ml
  • Svaigi spiesta citrona sula
     1 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tradicionāls kompots būs lielisks veids, kā izmantot pašu dārzā vai citur audzēto ābolu ražu. Ābolu kompotu ledusskapī var uzglabāt ap divām nedēļām, taču to var arī sasaldēt un baudīt vēlāk. Garda piedeva pie brokastu putras vai jogurta vai kā deserts ar vaniļas saldējuma bumbiņu un sadrupinātiem cepumiem.

Ābolus noskalo, izņem serdi un sagriez kubiņos. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski un izkasi sēklas. Kardamonu rupji sagrūd piestā.

Lielā kastrolī sajauc ābolus, kardamonu, vaniļas pāksti ar sēklām un pārējās sastāvdaļas. Vāri kompotu 5–10 minūtes. Ābolu gabaliņiem vajadzētu būt mīkstiem, bet neizjukt kā biezenī.

Kompotu pildi tīrās stikla burkās. Uzliec vāku un atdzesē. Uzglabā ledusskapī. Ledusskapī kompotu var uzglabāt ap divām nedēļām, bet var arī sasaldēt.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sārtā sangrija

1h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu želejas kūka

45min • Vidēji grūti
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Midsummer Gin Tonic

6min • Viegli