Sastāvdaļas
-
Milti200 g
-
Cepamais pulveris1 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Sviests istabas temperatūrā100 g
-
Cukurs150 g
-
Olas L2 gabali
-
Vaniļas ekstrakts1 ēdamk.
-
Tumšais rums3 ēdamk.
-
Lieli āboli - nomizoti, bez serdes, sagriezti 2 cm kubiņos3 gab.
-
Pūdercukurs100 g
-
Vaniļas saldējums1 pēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem, iezied apaļu cepamo pannu ar sviestu.
Samaisi miltus, cepamo pulveri un sāli.
Ar mikseri saputo sviestu un 150 gramus cukura 3 minūtes.
Turpinot putot, pievieno pa vienai olas, tad rumu un vaniļu.
Pievieno miltu maisījumu un samaisi, pievieno ābolus.
Lej mīklu cepamtraukā un nolīdzini virsmu.
Pārkaisi ar atlikušo cukuru. Cep 40 minūtes, tad atdzesē pannā.
Ar nazi atbrīvo malas un kūku apgāz uz šķīvja, tad uzmanīgi pārliec uz servējamā šķīvja.
Caur sietu pārkaisi pūdercukuru. Pasniedz siltu vai istabas temperatūrā ar putukrējumu vai saldējumu pēc izvēles.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.