Ābolu mafini

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     260 g
  • Cepamais pulveris
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Kanēlis
     1 Tējkarotes
  • Cukurs
     100 g
  • Vaniļas cukurs
     0.5 Tējkarotes
  • Olas
     2 gab.
  • Sviests
     85 g
  • Piens
     125 ml
  • Ābols
     1 gabali

Virskārta

  • Auzu pārslas
     30 g
  • Milti
     45 g
  • Brūnais cukurs
     65 g
  • Sviests
     55 g

Pasniegšanai

  • Karameļu sīrups
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200°C.

Lielā bļodā ieber un samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli, cukuru un vaniļas cukuru.

Citā bļodā sakuļ olas, kausētu sviestu un pienu.

Sauso sastāvdaļu bļodā izveido bedrīti un ielej olu maisījumu.

Ar lāpstiņu vienmērīgi visu apmaisa. Tad pievieno sagriezto ābolu un vēlreiz apmaisa.

Mīklu salej mafinu formiņās tā, lai cepšanas laikā tā var vēl uzbriest.

Pagatavo virskārtu, samaisot 55 g kausētā sviesta ar auzu pārslām, miltiem un cukuru. To uzsmērē katram mafinam.

Liek cepties 15 minūtes.

Izņem no krāsns un ļauj nedaudz atdzist, tad apslaka ar karameli.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti