Ābolu mafini

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     260 g
  • Cepamais pulveris
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Cukurs
     100 g
  • Vaniļas cukurs
     0.5 tējk.
  • Olas
     2 gab.
  • Sviests
     85 g
  • Piens
     125 ml
  • Ābols
     1 gab.

Virskārta

  • Auzu pārslas
     30 g
  • Milti
     45 g
  • Brūnais cukurs
     65 g
  • Sviests
     55 g

Pasniegšanai

  • Karameļu sīrups
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200°C.

Lielā bļodā ieber un samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli, cukuru un vaniļas cukuru.

Citā bļodā sakuļ olas, kausētu sviestu un pienu.

Sauso sastāvdaļu bļodā izveido bedrīti un ielej olu maisījumu.

Ar lāpstiņu vienmērīgi visu apmaisa. Tad pievieno sagriezto ābolu un vēlreiz apmaisa.

Mīklu salej mafinu formiņās tā, lai cepšanas laikā tā var vēl uzbriest.

Pagatavo virskārtu, samaisot 55 g kausētā sviesta ar auzu pārslām, miltiem un cukuru. To uzsmērē katram mafinam.

Liek cepties 15 minūtes.

Izņem no krāsns un ļauj nedaudz atdzist, tad apslaka ar karameli.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes