Ābolu mafini

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     260 g
  • Cepamais pulveris
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Cukurs
     100 g
  • Vaniļas cukurs
     0.5 tējk.
  • Olas
     2 gab.
  • Sviests
     85 g
  • Piens
     125 ml
  • Ābols
     1 gab.

Virskārta

  • Auzu pārslas
     30 g
  • Milti
     45 g
  • Brūnais cukurs
     65 g
  • Sviests
     55 g

Pasniegšanai

  • Karameļu sīrups
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200°C.

Lielā bļodā ieber un samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli, cukuru un vaniļas cukuru.

Citā bļodā sakuļ olas, kausētu sviestu un pienu.

Sauso sastāvdaļu bļodā izveido bedrīti un ielej olu maisījumu.

Ar lāpstiņu vienmērīgi visu apmaisa. Tad pievieno sagriezto ābolu un vēlreiz apmaisa.

Mīklu salej mafinu formiņās tā, lai cepšanas laikā tā var vēl uzbriest.

Pagatavo virskārtu, samaisot 55 g kausētā sviesta ar auzu pārslām, miltiem un cukuru. To uzsmērē katram mafinam.

Liek cepties 15 minūtes.

Izņem no krāsns un ļauj nedaudz atdzist, tad apslaka ar karameli.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti