Ābolu mafini

  • Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     260 g
  • Cepamais pulveris
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Cukurs
     100 g
  • Vaniļas cukurs
     0.5 tējk.
  • Olas
     2 gab.
  • Sviests
     85 g
  • Piens
     125 ml
  • Ābols
     1 gab.

Virskārta

  • Auzu pārslas
     30 g
  • Milti
     45 g
  • Brūnais cukurs
     65 g
  • Sviests
     55 g

Pasniegšanai

  • Karameļu sīrups
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sakarsē krāsni līdz 200°C.

Lielā bļodā ieber un samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, kanēli, cukuru un vaniļas cukuru.

Citā bļodā sakuļ olas, kausētu sviestu un pienu.

Sauso sastāvdaļu bļodā izveido bedrīti un ielej olu maisījumu.

Ar lāpstiņu vienmērīgi visu apmaisa. Tad pievieno sagriezto ābolu un vēlreiz apmaisa.

Mīklu salej mafinu formiņās tā, lai cepšanas laikā tā var vēl uzbriest.

Pagatavo virskārtu, samaisot 55 g kausētā sviesta ar auzu pārslām, miltiem un cukuru. To uzsmērē katram mafinam.

Liek cepties 15 minūtes.

Izņem no krāsns un ļauj nedaudz atdzist, tad apslaka ar karameli.

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli

Citronu biezpiena saldējums

30min • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.