Ābolu marmelāde

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Ābolu marmelāde
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Āboli
     400 g
  • Citrona sula
     1 gab.
  • Pūdercukurs
     1 ēdamk.
  • Pektīns
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     320 g
  • Glikozes sīrups
     140 g
  • Ūdens
     120 ml
  • Apelsīnu vai citrona liķieris
     30 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms pagatavo biezeni: nomizo ābolus, izņem serdi, liec cepeškrāsnī un cep, kamēr mīksti.

Pievieno pūdercukuru un citrona sulu, sablendē biezenī.

Pektīnu sajauc ar 40 g cukura. Katlā liec 280 g cukura, glikozes sīrupu, ūdeni un liķieri un karsē maisot, kamēr masa vārās. 

Iemaisi cukuru ar pektīnu ābolu biezenī, pievieno karstajam sīrupam un maisi karsējot, kamēr temperatūra sasniedz 114 grādus. 

Karstu izlej uz paplātes, kas pārklāta ar pārtikas plēvi un liec vēsumā uz nakti.

Nākamajā dienā sagriez gabaliņos, apviļā cukurā un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Krēmšnite

1h 10min • Vidēji grūti

Rabarberu plātsmaize

1h • Vidēji grūti

Zemeņu čia pudiņš

15min • Viegli

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.