Ābolu pīrādziņi

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Āboli (nomizoti, sagriezti kubiņos)
     2 gab.
  • Brūnais cukurs
     55 g
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Citronu sula
     0.5 gab.
  • Milti
      virsmas nokaisīšanai
  • Kārtainā mīkla
      1 sloksne
  • Sakulta ola
     1 gab.
  • Kanēlis
      apkaisīšanai
  • Cukurs
      apkaisīšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ābolu pīrādziņi

Katliņā izkausē sviestu.
Pievieno ābolus, brūno cukuru, kanēli, sāli un citronu sulu.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāri apmēram 8 min. līdz āboli ir mīksti un lielākā daļa sulas ir izvārījusies.
Atdzesē.
Darba virsmu nober ar miltiem. Liec mīklu un izrullē kvadrāta formā.
Sadali 8 taisnstūros.
Četriem taisnstūriem liec virsū ābolu pildījumu, no malas atstājot brīvu 1,5 cm.
Pildījumam pa virsu klāj atlikušos mīklas taisnstūrus un ar dakšiņu aizspied malas.
Kārto uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru.
Izmantojot asu nazi vai virtuves šķēres katram pīrāgam iegriez 4 spraugas.
Pīrādziņus apzied ar sakultu olu un pārkaisi ar cukuru un kanēli.
Liec cepeškrāsnī cepties 200°C 20 min. līdz tie ir zeltaini brūni.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti