Sastāvdaļas
-
Skābēti kāposti900 g
-
Tumšais alus1 L
-
Cukurs100 g
-
Kārtainā bezrauga mīkla4 plāksnes
-
Rafinēta kokosriekstu eļļa5 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Alū štovētu kāpostu pīrādziņi
Skābētos kāpostus liec katlā un pievieno tumšo alu un cukuru.
Sautē uz lēnas uguns 1–2 stundas, līdz kāposti kļūst tumši brūni un lielākā daļa šķidruma ir izvārījusies.
Kārtainās mīklas plāksni izrullē plānāku.
Maliņas nosmērē ar kokosriekstu eļļu, uz vienas no garākajām malām visā garumā kārto nedaudz kāpostu un satin visu ruletē.
Atkārto to pašu ar pārējām mīklas plāksnēm.
Apsmērē pīrāgus ar eļļu un cep krāsnī 180 grādo 20 minūtes.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.