Sastāvdaļas
Salāti
-
Hokaido ķirbis400 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
-
Rozmarīns1 zariņš
-
Apelsīni400 g
-
Auksti kūpināts lasis400 g
-
Ledus salāti4 Gabali
-
Fenhelis1 gabali
-
Redīsu dīgsti1 sauja (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Mērce
-
Olīveļļa Extra Virgin20 ml
-
Dižonas sinepes1 Tējkarotes
-
Citrona sula2 Ēdamkarote
-
Medus1 Tējkarotes
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Samaisi ķirbi (sagrieztu plānās daivās) ar rozmarīnu, eļļu, sāli un pipariem, un liec cepties uz apmēram 30 minūtēm, kamēr gatavs.
Tikmēr bļodā vai burciņā sakratot, samaisi mērces sastāvdaļas.
Traukā liec salātlapas, uzlej mērci, pa virsu liec izcepto ķirbi, tad lasi (sagrieztu gabalos), fenheli (sagrieztu plānās šķēlēs), apelsīnus (nomizotus, sagrieztus gabalos) un dīgstus.
Pasniedz.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Marinējumi
Pīrāgi
Smūtiji
Boles
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Lieto ar mēru
Mājās gatavota maize