Apelsīnu un kūpināta laša salāti

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Apelsīnu un kūpināta laša salāti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Hokaido ķirbis
     400 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     20 ml
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Apelsīni
     400 g
  • Auksti kūpināts lasis
     400 g
  • Ledus salāti
     4 Gabali
  • Fenhelis
     1 gabali
  • Redīsu dīgsti
     1 sauja (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Mērce

  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml
  • Dižonas sinepes
     1 Tējkarotes
  • Citrona sula
     2 Ēdamkarote
  • Medus
     1 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Samaisi ķirbi (sagrieztu plānās daivās) ar rozmarīnu, eļļu, sāli un pipariem, un liec cepties uz apmēram 30 minūtēm, kamēr gatavs.

Tikmēr bļodā vai burciņā sakratot, samaisi mērces sastāvdaļas.

Traukā liec salātlapas, uzlej mērci, pa virsu liec izcepto ķirbi, tad lasi (sagrieztu gabalos), fenheli (sagrieztu plānās šķēlēs), apelsīnus (nomizotus, sagrieztus gabalos) un dīgstus. 

Pasniedz. 

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laša tartars ar paipalu olām

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Bistro tunča salāti

12min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes