Arbūzu un tomātu gaspačo ar garnelēm

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Arbūzu un tomātu gaspačo ar garnelēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Arbūzs bez sēklām
     1 kg
  • Lieli tomāti
     2 gabali
  • Laima sula
     2 gab.
  • Gurķis
     1 gab.
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Bazilika lapiņas
     1 sauja (-s)
  • Čili pipars
      0,25 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Vārītas, attīrītas garneles
     200 g
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo arbūzu, 1/5 daļu sagriež kubiņos un liek traukos, kuros vēlāk pasniegs zupu.

Pārējo arbūza mīkstumu liek lielā traukā un pievieno lielos gabalos sagrieztas pārējās sastāvdaļas (gurķi nomizo, čili smalki sakapā).

Sablendē, līdz veidojas biezzupas konsistence.

Pagaršo, ja vajag asumiņu, pieliek vēl čili. 

Zupai pievieno garneles un pasniedz ar arbūza gabaliņiem, lai sajustu gan saldu, gan nedaudz pikantu garšu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti