Sastāvdaļas
-
Arbūzs bez sēklām1 kg
-
Lieli tomāti2 gabali
-
Laima sula2 gabali
-
Gurķis1 gabali
-
Sarkanā paprika1 gabali
-
Bazilika lapiņas1 sauja (-s)
-
Čili pipars0,25 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Vārītas, attīrītas garneles200 g
-
Melnie piparipēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo arbūzu, 1/5 daļu sagriež kubiņos un liek traukos, kuros vēlāk pasniegs zupu.
Pārējo arbūza mīkstumu liek lielā traukā un pievieno lielos gabalos sagrieztas pārējās sastāvdaļas (gurķi nomizo, čili smalki sakapā).
Sablendē, līdz veidojas biezzupas konsistence.
Pagaršo, ja vajag asumiņu, pieliek vēl čili.
Zupai pievieno garneles un pasniedz ar arbūza gabaliņiem, lai sajustu gan saldu, gan nedaudz pikantu garšu.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Marinējumi
Pīrāgi
Smūtiji
Boles
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Lieto ar mēru
Mājās gatavota maize