Arbūzu un tomātu gaspačo ar garnelēm

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Arbūzu un tomātu gaspačo ar garnelēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Arbūzs bez sēklām
     1 kg
  • Lieli tomāti
     2 gabali
  • Laima sula
     2 gabali
  • Gurķis
     1 gabali
  • Sarkanā paprika
     1 gabali
  • Bazilika lapiņas
     1 sauja (-s)
  • Čili pipars
      0,25 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Vārītas, attīrītas garneles
     200 g
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo arbūzu, 1/5 daļu sagriež kubiņos un liek traukos, kuros vēlāk pasniegs zupu.

Pārējo arbūza mīkstumu liek lielā traukā un pievieno lielos gabalos sagrieztas pārējās sastāvdaļas (gurķi nomizo, čili smalki sakapā).

Sablendē, līdz veidojas biezzupas konsistence.

Pagaršo, ja vajag asumiņu, pieliek vēl čili. 

Zupai pievieno garneles un pasniedz ar arbūza gabaliņiem, lai sajustu gan saldu, gan nedaudz pikantu garšu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Liellopa gaļas zupa ar alu

1h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes