Arbūzu un tomātu gaspačo ar garnelēm

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Arbūzu un tomātu gaspačo ar garnelēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Arbūzs bez sēklām
     1 kg
  • Lieli tomāti
     2 gabali
  • Laima sula
     2 gabali
  • Gurķis
     1 gabali
  • Sarkanā paprika
     1 gabali
  • Bazilika lapiņas
     1 sauja (-s)
  • Čili pipars
      0,25 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Vārītas, attīrītas garneles
     200 g
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo arbūzu, 1/5 daļu sagriež kubiņos un liek traukos, kuros vēlāk pasniegs zupu.

Pārējo arbūza mīkstumu liek lielā traukā un pievieno lielos gabalos sagrieztas pārējās sastāvdaļas (gurķi nomizo, čili smalki sakapā).

Sablendē, līdz veidojas biezzupas konsistence.

Pagaršo, ja vajag asumiņu, pieliek vēl čili. 

Zupai pievieno garneles un pasniedz ar arbūza gabaliņiem, lai sajustu gan saldu, gan nedaudz pikantu garšu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Zivju čauders

3h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laša tartars ar paipalu olām

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Tomātu frikadeļu zupa

45min • Viegli