Augļu pīrāgs

  • Gatavošana 1h 10min
  • Viegli
Augļu pīrāgs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sviests
     120 g
  • Kviešu milti
     220 g
  • Cukurs
     60 g
  • Auksts ūdens
     40 ml
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes

Pildījums

  • Plūmes
     4 gabali
  • Persiki
     2 gabali
  • Aprikozes
     4 gabali
  • Baltais cukurs
     3 Ēdamkarote
  • Kukurūzas ciete
     1.5 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sviestu sarīvē un mīca kopā ar miltiem, cukuru un sāli.

Pievieno aukstu ūdeni, lai sviests pārāk neizkustu, ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.

Mīklu liek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.

Augļi pirms sagriešanas būs jānoblanšē, vārošā ūdenī paturot 1-2 minūtes un tad momentāni jāliek aukstā. 

Augļiem noņem mizu, izņem kauliņus un sagriez mazākos gabalos. 

Pievieno cukuru un cieti. (Ciete neļaus sulai izplūst).

Izrullē mīklu, pa vidu liec pildījumu, aizloki un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos 40-50 min.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti