Sastāvdaļas
Mīkla
-
Sviests120 g
-
Kviešu milti220 g
-
Cukurs60 g
-
Auksts ūdens40 ml
-
Sāls0.5 Tējkarotes
Pildījums
-
Plūmes4 gabali
-
Persiki2 gabali
-
Aprikozes4 gabali
-
Baltais cukurs3 Ēdamkarote
-
Kukurūzas ciete1.5 Ēdamkarote
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sviestu sarīvē un mīca kopā ar miltiem, cukuru un sāli.
Pievieno aukstu ūdeni, lai sviests pārāk neizkustu, ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.
Mīklu liek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
Augļi pirms sagriešanas būs jānoblanšē, vārošā ūdenī paturot 1-2 minūtes un tad momentāni jāliek aukstā.
Augļiem noņem mizu, izņem kauliņus un sagriez mazākos gabalos.
Pievieno cukuru un cieti. (Ciete neļaus sulai izplūst).
Izrullē mīklu, pa vidu liec pildījumu, aizloki un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos 40-50 min.