Aukstā biešu zupa ar ķiršiem un mārrutku krējumu

  • Gatavošana 4h
  • Vidēji grūti
Aukstā biešu zupa ar ķiršiem un mārrutku krējumu
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Zupa

  • Vārītas bietes kubiņos
     300 g
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Ūdens
     500 ml
  • Sarkanā vīna etiķis
     60 ml
  • Saldēti vai svaigi ķirši
     200 g
  • Grauzdētas mandeles
     100 g

Mārrutku krējums

  • Indijas rieksti
     100 g
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Ūdens
     120 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Mārrutki
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Aukstā biešu zupa ar ķiršiem un mārrutku krējumu

Gatavo zupu: papriku, sīpolus un ķiplokus sagriez mazākos gabalos un liec katlā, pievieno bietes, ūdeni un etiķi.
Vāri uz lēnas uguns 15–20 minūtes, līdz sīpoli un paprika mīksti.
Liec zupu blenderī un kārtīgi sablendē.
Izkās caur smalku sietu, pagaidi, līdz tā nedaudz atdziest, un liec ledusskapī uz 4 stundām atdzesēties.
Pasniedz ar mārrutku krējumu, ķiršiem un grauzdētām mandelēm.
Pagatavo mārrutku krējumu: Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāri, tad ņem nost no uguns un atstāj ūdenī mērcēties, līdz atdziest.
Nokās riekstus, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liec blenderī.
Pievieno ūdeni un blendē līdz izveidojas skāba krējuma konsistence.
Pievieno citrona sulu, sāli un mārrutkus pēc garšas.

Līdzīgas receptes

Pelmeņu zupa

30min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tomātu sofrito

40min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes