Aukstā biešu zupa ar ķiršiem un mārrutku krējumu

  • Gatavošana 4h
  • Vidēji grūti
Aukstā biešu zupa ar ķiršiem un mārrutku krējumu
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Zupa

  • Vārītas bietes kubiņos
     300 g
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Ūdens
     500 ml
  • Sarkanā vīna etiķis
     60 ml
  • Saldēti vai svaigi ķirši
     200 g
  • Grauzdētas mandeles
     100 g

Mārrutku krējums

  • Indijas rieksti
     100 g
  • Citrons
     0.5 gab.
  • Ūdens
     120 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Mārrutki
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo zupu: papriku, sīpolus un ķiplokus sagriez mazākos gabalos un liec katlā, pievieno bietes, ūdeni un etiķi.
Vāri uz lēnas uguns 15–20 minūtes, līdz sīpoli un paprika mīksti.
Liec zupu blenderī un kārtīgi sablendē.
Izkās caur smalku sietu, pagaidi, līdz tā nedaudz atdziest, un liec ledusskapī uz 4 stundām atdzesēties.
Pasniedz ar mārrutku krējumu, ķiršiem un grauzdētām mandelēm.
Pagatavo mārrutku krējumu: Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāri, tad ņem nost no uguns un atstāj ūdenī mērcēties, līdz atdziest.
Nokās riekstus, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liec blenderī.
Pievieno ūdeni un blendē līdz izveidojas skāba krējuma konsistence.
Pievieno citrona sulu, sāli un mārrutkus pēc garšas.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Halloumi siers uz iesma

15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mencas kebaba iesmiņi

25min • Viegli

Rabarberu plātsmaize

1h • Vidēji grūti

Zemeņu čia pudiņš

15min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.