Auzu griljāža ar jogurtu un ogām

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Auzu griljāža ar jogurtu un ogām
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Auzu pārslas vai muslis
     150 g
  • Čia sēklas
     1 ēdamk.
  • Sviests
     50 g
  • Cukurs
     50 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Pildījumam

  • Bezpiedevu jogurts
     300 g
  • Ogas (pēc izvēles)
     200 g
  • Kļavu sīrups
     10 g
  • Svaiga piparmētra
      Dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lieliski piemērots vasaras baudījumam!

Šo desertu vari pagatavot mazā tartes formā vai nelielā cepamtraukā.

Vispirms sajauc auzas ar čia sēklām, cukuru un šķipsniņu sāls.

Pēc tam pievieno izkausētu sviestu un masu ieklāj izvēlētajā formā, cieši piespiežot.

Cep 180 grādu temperatūrā 10-12 minūtes, pēc tam ļauj atdzist.

Atdzesētajā pamatnē pildi jogurtu, virsū liec ogas un pārlej ar sīrupu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Olu krēms ar ogām

20min • Viegli