Aveņu rullīši

  • Gatavošana 2h 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Piens
     300 ml
  • Milti
     500 g
  • Raugs
     8 g
  • Sviests
     20 g
  • Avenes
     225 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 ēdamk.
  • Piparmētra
     

Glazūrai

  • Sviests
     180 g
  • Pūdercukurs
     120 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo mīklu. Bļodā ieber 8 g rauga, 1 ēd.k cukura un tēj.k. sāls.

Pievieno 300 ml silta piena. Visu samaisi.

Pievieno 500 g miltu un samaisi.
Mīklu izrullē un pārsmērē ar 20 g izkausētā sviesta.
Sagriez mīklu plānās strēmelēs.
Uz 2/3 mīklas uzliec ogas un sasmalcinātas piparmētras lapas. Pārkaisi ar 1 ēd.k cukura un 1 tējk. miltu, nedaudz iemīci mīklu.
Mīklu sarullē rullīšos, pašu galu paliec zem rullīša un liec uz plāts.
Plāti pārklāj ar pārtikas plēvi un liec rullīšus raudzēties līdz 2 stundām.
Pirms cepšanas apzied rullīšus ar sakultu olu un cepties līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī, gatavo 15 minūtes.
Pagatavo glazūru. Pie 180 g mīkla sviesta pievieno 120 g pūdercukuru. Visu kārtīgi samaisa līdz veidojas viendabīga glazūra.
Gatavos aveņu rullīšus pārlej ar glazūru.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Biezpiena virtuļi ar ogām

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes