Baba ganoush

  • Gatavošana 1h 15min
  • Viegli
Baba ganoush
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Palieli baklažāni
     3 gabali
  • Grieķu jogurts
     50 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Tahini jeb sezama sēkliņu pasta
     2 Ēdamkarote
  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml
  • Citrona sula
     1 Ēdamkarote
  • Citrona miziņa, smalki sarīvēta
     1 Šķipsniņa
  • Kumīna pulveris
     0.2 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz grila (vai krāsnī 210 grādos) liec veselus baklažānus un grilē vai cep apmēram 40 min-1 stundu, atkarīgs no karstuma un baklažānu izmēra. 

Noņem, atdzesē pilnībā un novelc mizu. 

Sakapā baklažānus, cik vien smalki vari, putrā. 

Ķiploku izspied caur ķiplokspiedi. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un samaisi. 

Ļauj ievilkties dažas stundas un pasniedz, uzlejot eļļu un uzberot pētersīļus.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas kebabs uz grila

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes