Baba ganoush

  • Gatavošana 1h 15min
  • Viegli
Baba ganoush
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Palieli baklažāni
     3 gabali
  • Grieķu jogurts
     50 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Tahini jeb sezama sēkliņu pasta
     2 Ēdamkarote
  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml
  • Citrona sula
     1 ēdamk.
  • Citrona miziņa, smalki sarīvēta
     1 šķipsniņa (-s)
  • Kumīna pulveris
     0.2 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz grila (vai krāsnī 210 grādos) liec veselus baklažānus un grilē vai cep apmēram 40 min-1 stundu, atkarīgs no karstuma un baklažānu izmēra. 

Noņem, atdzesē pilnībā un novelc mizu. 

Sakapā baklažānus, cik vien smalki vari, putrā. 

Ķiploku izspied caur ķiplokspiedi. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un samaisi. 

Ļauj ievilkties dažas stundas un pasniedz, uzlejot eļļu un uzberot pētersīļus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes