Baklava

  • Gatavošana 1h 5min
  • Vidēji grūti
Baklava
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Filo mīkla
     1 gab.
  • Riekstu maisījums
     150 g
  • Pistācijas (nolobītas)
     50 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     50 ml
  • Sviests
     60 g
  • Ūdens
     160 ml
  • Medus
     100 g
  • Citrons
     1 gabali
  • Cukurs
     160 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo mīklu: atlaidini to, no saldētavas izņemtu, vismaz pusstundu.

Sagriez mīklu precīzi tādā lielumā kā panna, kurā cepsi.

Vienā katliņā izkausē sviestu ar eļļu.

Otrā katliņā savāri sīrupu no ūdens, cukura, medus, citrona sulas un tā miziņas.

Sasmalcini riekstus un pistācijas.

Pusi no pistāciju daudzuma atstāj dekorēšanai, otru pusi sajauc ar citiem riekstiem.

Cepampannu ar otiņu iesmērē ar eļļu, tad klāj filo mīklas loksni, tās virspusi apziežot ar eļļu.

Tā veido 10-20 kārtas, izmantojot pusi no sagatavotās mīklas.

Tad pārber smalkos riekstus, un atkal kārto turpmākās kārtas no filo mīklas loksnēm un eļļas.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Pirms liec krāsnī, sagriez baklavu četrstūros.

Jāiegriež ir tikai augšējā kārta, līdz riekstu masai. 

Liec cepties uz 35 minūtēm.

Kamēr silts, pārlej visam pāri sīrupu un pārber ar pistāciju riekstiem, un ļauj atdzist.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti