Baklava

  • Gatavošana 1h 5min
  • Vidēji grūti
Baklava
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Filo mīkla
     1 gab.
  • Riekstu maisījums
     150 g
  • Pistācijas (nolobītas)
     50 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     50 ml
  • Sviests
     60 g
  • Ūdens
     160 ml
  • Medus
     100 g
  • Citrons
     1 gab.
  • Cukurs
     160 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sagatavo mīklu: atlaidini to, no saldētavas izņemtu, vismaz pusstundu.

Sagriez mīklu precīzi tādā lielumā kā panna, kurā cepsi.

Vienā katliņā izkausē sviestu ar eļļu.

Otrā katliņā savāri sīrupu no ūdens, cukura, medus, citrona sulas un tā miziņas.

Sasmalcini riekstus un pistācijas.

Pusi no pistāciju daudzuma atstāj dekorēšanai, otru pusi sajauc ar citiem riekstiem.

Cepampannu ar otiņu iesmērē ar eļļu, tad klāj filo mīklas loksni, tās virspusi apziežot ar eļļu.

Tā veido 10-20 kārtas, izmantojot pusi no sagatavotās mīklas.

Tad pārber smalkos riekstus, un atkal kārto turpmākās kārtas no filo mīklas loksnēm un eļļas.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Pirms liec krāsnī, sagriez baklavu četrstūros.

Jāiegriež ir tikai augšējā kārta, līdz riekstu masai. 

Liec cepties uz 35 minūtēm.

Kamēr silts, pārlej visam pāri sīrupu un pārber ar pistāciju riekstiem, un ļauj atdzist.

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli

Citronu biezpiena saldējums

30min • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).