Banānu mafini

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Pekanrieksti
     100 g
  • Milti
     230 g
  • Cukurs
     150 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Soda
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Olas
     2 gab.
  • Sviests
     115 g
  • Banāni
     300 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru, izbārsta riekstus un cep 8 minūtes.

Riekstiem ļauj atdzist un sagriež tos smalkākos gabalos.

Lielā bļodā samaisa cukuru, miltus, cepamo pulveri un sodu, sāli, kanēli, vaniļas cukuru un sagrieztos riekstus.

Visu kārtīgi samaisa.

Citā bļodā iesit olas un tās nedaudz sakuļ.

Pievieno izkausētu sviestu, sastampātus banānus un visu samaisa.

Masu lej sauso sastāvdaļu bļodā un iemaisa, līdz tā kļūst vienmērīga.

Mīklu sadala mafinu formiņās un liek cepties 20-25 minūtes.

Ar koka kociņu pārbauda mafina gatavību – ja tam nepielīp mīkla, mafini ir gatavi.

Pasniedz siltus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Zemeņu saldējums

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zemeņu un krēma kārtojums

1h 20min • Viegli