Banānu mafini

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Pekanrieksti
     100 g
  • Milti
     230 g
  • Cukurs
     150 g
  • Cepamais pulveris
     1 Tējkarotes
  • Soda
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Vaniļas cukurs
     1 Tējkarotes
  • Kanēlis
     1 Tējkarotes
  • Olas
     2 gab.
  • Sviests
     115 g
  • Banāni
     300 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru, izbārsta riekstus un cep 8 minūtes.

Riekstiem ļauj atdzist un sagriež tos smalkākos gabalos.

Lielā bļodā samaisa cukuru, miltus, cepamo pulveri un sodu, sāli, kanēli, vaniļas cukuru un sagrieztos riekstus.

Visu kārtīgi samaisa.

Citā bļodā iesit olas un tās nedaudz sakuļ.

Pievieno izkausētu sviestu, sastampātus banānus un visu samaisa.

Masu lej sauso sastāvdaļu bļodā un iemaisa, līdz tā kļūst vienmērīga.

Mīklu sadala mafinu formiņās un liek cepties 20-25 minūtes.

Ar koka kociņu pārbauda mafina gatavību – ja tam nepielīp mīkla, mafini ir gatavi.

Pasniedz siltus.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti