Bumbieru melba

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Bumbieru melbai

  • Bumbieri
     4 gab.
  • Cukurs
     1 kg
  • Ūdens
     1 L
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.
  • Baltvīns
     300 ml

Aveņu mērcei

  • Avenes (var gatavot no saldētām)
     400 g
  • Vermuts
     100 ml

Vaniļas saldējums

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

No vaniļas pāksts izņem sēklas un liec katlā ar visu pāksti.

Katlā pievieno cukuru un ūdeni – visu savāri sīrupā, ik pa brīdim apmaisot (aptuveni 10 minūtes).

Tad pievieno baltvīnu un bumbierus.

Bumbierus vāri 20 minūtes, līdz nedaudz mīksti.

Kad bumbieri gatavi, tad tos izņem ārā no sīrupa, nomizo un atstāj atdzesēties.  

Avenes liec blenderī kopā ar vermutu un liec klāt cukuru vai sīrupu, kurā vāras bumbieri (pēc garšas) – sablenderē viendabīgā konsistencē.

Bumbierus pasniedz ar aveņu mērci un saldējumu.

Izvārīto sīrupu var saglabāt lietošanai.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!