Bumbieru melba

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Bumbieru melba
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Bumbieru melba

  • Bumbieri
     4 gab.
  • Cukurs
     1 kg
  • Ūdens
     1 L
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.
  • Baltvīns
     300 ml

Aveņu mērce

  • Avenes (var būt saldētas)
     400 g
  • Vermuts
     100 ml

Vaniļas saldējums

  • Vaniļas saldējums
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

No vaniļas pāksts izņem sēklas un liec katlā ar visu pāksti.

Katlā pievieno cukuru un ūdeni – visu savāri sīrupā, ik pa brīdim apmaisot (aptuveni 10 minūtes).

Tad pievieno baltvīnu un bumbierus.

Bumbierus vāri 20 minūtes, līdz nedaudz mīksti.

Kad bumbieri gatavi, tad tos izņem ārā no sīrupa, nomizo un atstāj atdzesēties.  

Avenes liec blenderī kopā ar vermutu un liec klāt cukuru vai sīrupu, kurā vāras bumbieri (pēc garšas) – sablenderē viendabīgā konsistencē.

Bumbierus pasniedz ar aveņu mērci un saldējumu.

Izvārīto sīrupu var saglabāt lietošanai.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Biezpiena plācenīši

20min • Viegli

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).