Bute ar fritētiem kartupeļiem un citronu mērci

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Saldēti frī kartupeļi
     100 g
  • Bute, ķidāta, bez galvas
     1 gab.
  • Citrona sula
     1 TK
  • Kviešu milti
     1 ĒK
  • Eļļa
     cepšanai un fritēšanai
  • Sāls un pipari
     pēc garšas
  • Bezpiedevu jogurts
     100 g
  • Mazie kaperi
     1 TK
  • Sarīvēts ķiploks
     1 daiviņa

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Fritē kartupeļus 180 grādos, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Buti apviļā miltos un cep uz ieeļļotas pannas 2-3 min no katras puses un pārkaisi ar sāli un pipariem.

Pagatavo mērci, sajaucot jogurtu ar ķiploku, kaperiem un citrona sulu.

Pasniedz kartupeļus un buti ar mērci un daiviņu citrona.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!