Cepts brokolis ar tomātu salsu

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Cepts brokolis ar tomātu salsu
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Brokolis
     1 Gabali
  • Tomāti
     2 gabali
  • Cietais siers
     30 g
  • Svaigs baziliks
     1 sauja (-s)
  • Grauzdēti lazdu rieksti
     50 g
  • Kaperi
     50 g
  • Baltā vīna etiķis
      pēc garšas
  • Kūpināta paprika
     1 Ēdamkarote
  • Kumīns
     1 Ēdamkarote
  • Kajenas pipari
     1 pēc garšas
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Brokoli liec verdošā ūdenī uz minūti noblanšēties.

Uzsilda olīveļļu un ātri nofritē paprikas pulveri, kajenas piparus un kumīnu.

Tad šo eļļu pārlej pāri brokolim.

Brokoli liec krāsni 180 grādos uz 20 minūtēm.

Tomātus noblanšē un noņem miziņu, tad tos griez smalkos kubiņos.

Kaperus un grauzdētus lazdu riekstus griez smalkāk un sajauc kopā ar tomātiem.

Pie tomātiem pieliec klāt bazilika lapas, pievieno olīveļļu, sāli un baltvīna etiķi. Brokli pasniedz siltu ar tomātu salsu un svaigi rīvētu sieru pāri.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Lazanja ar baklažāniem un rikotu

1h 15min • Vidēji grūti
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes