Ceptu biešu un lēcu salāti

  • Gatavošana 2h 10min
  • Viegli
Ceptu biešu un lēcu salāti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Bietes
     500 g
  • Beluga (melnās) lēcas
     100 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Lauru lapa
      1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Zilais siers
     60 g
  • Mandeles
     30 g
  • Salāti
     1 sauja (-s)

Mērce

  • Grieķu jogurts
     100 g
  • Dižonas sinepes
     0.5 Tējkarotes
  • Medus
     0.25 Tējkarotes
  • Valrieksti
     30 g
  • Oliveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Apelsīna miziņa
     1 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 210 grādus karstu un liec cepties bietes. Cep 1,5–2 h, līdz bietes gatavas. Izņem ārā, nomizo un sagriez gabalos, kā vēlies.

Tikmēr novāri lēcas, līdz tās gatavas, ūdenim pievienojot sāli, rozmarīnu, ķiploku un lauru lapu. Kad gatavas, lēcas jānokāš.

Smalki sarīvē apelsīna miziņu. Valriekstus saberz putrā. Bļodā sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.

Uz šķīvja kārto salātus, bietes, lēcas, uzlej mērci, uzliec sieru (sagrieztu nelielos gabaliņos) un mandeles (sakapātas garenās šķēlēs). Salātus pasniedz siltus vai aukstus, kā vēlies.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Kartupeļu salāti

30min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Nūdeļu salāti

20min • Viegli
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Taizemes salāti

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Truša salāti

12min • Viegli