Ceptu biešu un lēcu salāti

  • Gatavošana 2h 10min
  • Viegli
Ceptu biešu un lēcu salāti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Salāti

  • Bietes
     500 g
  • Beluga (melnās) lēcas
     100 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Rozmarīns
      1 zariņš
  • Lauru lapa
      1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Zilais siers
     60 g
  • Mandeles
     30 g
  • Salāti
     1 sauja (-s)

Mērce

  • Grieķu jogurts
     100 g
  • Dižonas sinepes
     0.5 tējk.
  • Medus
     0.25 tējk.
  • Valrieksti
     30 g
  • Oliveļļa
     2 ēdamk.
  • Apelsīna miziņa
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 210 grādus karstu un liec cepties bietes. Cep 1,5–2 h, līdz bietes gatavas. Izņem ārā, nomizo un sagriez gabalos, kā vēlies.

Tikmēr novāri lēcas, līdz tās gatavas, ūdenim pievienojot sāli, rozmarīnu, ķiploku un lauru lapu. Kad gatavas, lēcas jānokāš.

Smalki sarīvē apelsīna miziņu. Valriekstus saberz putrā. Bļodā sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.

Uz šķīvja kārto salātus, bietes, lēcas, uzlej mērci, uzliec sieru (sagrieztu nelielos gabaliņos) un mandeles (sakapātas garenās šķēlēs). Salātus pasniedz siltus vai aukstus, kā vēlies.

Saistītās receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes