Citronu tarte

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     150 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Sviests
     90 g
  • Ūdens
     3 Ēdamkarote

Pildījums

  • Olas
     2 gab.
  • Olu dzeltenumi
     2 gab.
  • Svaigi spiesta citronu sula
     125 ml
  • Citrona miziņa, smalki sarīvēta
     1 gab.
  • Cukurs
     100 g
  • Sviests
     85 g

Olbaltuma masa (dekorēšanai)

  • Olu baltumi
     2 gab.
  • Cukurs
     120 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

Bļodā samaisa cukuru, sāli un miltus.

Pievieno sviestu (aukstu) un visu samīca.

Tad pa vienai ēdamkarotei pievieno ūdeni, līdz izveidojas nedaudz ķepīga mīklas bumba.

Iespiež mīklu tartes veidnē un sadursta ar dakšiņu.

Liek cepties 15 minūtes. Izņem un ļauj atdzist.

Mazā bļodiņā sakuļ olas ar olas dzeltenumiem. Noliek malā.

Uz mērenas uguns katliņā karsē citrona sulu ar miziņu, cukuru un sviestu, līdz tas izkūst.

Samazina karstumu un pamazām pievieno sakultās olas, nepārtraukti maisot.

Turpina maisīt, līdz krēms sabiezē un sāk mest mazus burbuļus. 

 

Krēmu lej uz izceptās pamatnes un izlīdzina. 

Liek krāsnī uz 5 minūtēm un tad ļauj pilnībā atdzist ledusskapī.
 

Bļodā puto olu baltumus. 

Kad tie sāk iegūt apjomu, pamazām pievieno cukuru un turpina putot, līdz masa kļūst stingra un spīdīga. 

Liek konditorejas maisā un izklāj tartes virspusē. 

Ja vēlas, var apdedzināt ar gāzes degli vai ielikt cepties ar augšējo apdedzi uz 5 minūtēm, līdz baltā masa kļūst zeltaini brūna.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes