Cūkas krūtiņas cepetis

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 2h 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • cūkas krūtiņa bez kaula
     1,2 kg
  • sāls
     1 1/2 ĒK
  • kaltēts timiāns
     1 ĒK
  • sviests
     2 ĒK
  • samaltas ķimenes
     1 TK
  • malti čili pipari
     1 TK
  • saldais paprikas pulveris
     1 1/2 ĒK
  • kaprona vai kokvilnas striķis
      cepšanai
  • brendijs
     150 ml
  • ūdens
     200 ml

Pasniegšanai

  • Gourmet kartupeļi
     900 g
  • āboli
     8 gab.
  • sāls
      pēc garšas

Mērcei

  • brendijs
     20 ml
  • sviests
     1 ĒK
  • baltie pipari
      pēc garšas
  • vistas buljons
     100 ml

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc garšvielas ar sāli.

Ierīvē cūkgaļu ar pusi sviesta no iekšpuses un apkaisi ar garšvielām.

Sarullē cepeti ar ādu uz ārpusi un cieši sasien to.

Ierīvē ādu ar otru pusi sviesta.

Liec cepeša traukā un pievieno ūdeni un brendiju.

Pārklāj cepeša trauku ar foliju vai nostiprini ar vāku.

Cep pusotru stundu 190 grādos. Pēc tam noņem vāku un turpini cept vēl stundu, līdz āda kļuvusi kraukšķīga.

40 minūtes, pirms cepetis gatavs, pannā ber kartupeļus, kas apsijāti ar sāli. 15 minūtes pirms pasniegšanas pievieno ar ābolus.

Cepeša mērci sakarsē uz pannas, pievienojot piparus un brendiju. Uzvāri to, pievieno buljonu, sviestu un savāri.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!