Pelēkie zirņi ar bekonu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Pelēkie zirņi ar bekonu

Sastāvdaļas

  • Sīpols
     1 gabali
  • Pelēkie zirņi
     250 g
  • Krējums Rimi Smart
     200 g
  • Sviests Rimi Smart
     20 g
  • Bekons Rimi Smart
     200 g
  • Garšvielas pēc izvēles
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pirms pagatavošanas pelēkos zirņus uz nakti liek mērcēties aukstā ūdenī.
Krējumu ielej kafijas filtrā un atstāj uz nakti notecināties.
Nākamajā dienā zirņiem nolej ūdeni un noskalo tos tekošā ūdenī.
Ielej katlā ūdeni, ieber zirņus un vāri apmēram 40–60 minūtes, līdz tie gatavi.
Sāli pievieno tikai pašās beigās, kad zirņi jau gandrīz mīksti.
Smalki sagriez sīpolu un bekonu.
Pannā liec ēdamkaroti sviesta un pievieno bekonu.
Kad bekons nedaudz apcepies, liec klāt sīpolus.
Ja vēlies, vari papildināt ar sviestu vai eļļu, lai viss būtu kraukšķīgāks.
Gataviem zirņiem nolej ūdeni. Atstāj tos katlā, uzliec vāku un nedaudz atpūtini.
Zirņus pasniedz ar sacepto bekonu, sīpolu un krējumu.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ābolu kūka

1h 10min • Viegli