Dārzeņu biezzupa

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Dārzeņu biezzupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Burkāni
     3 gab.
  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Ziedkāposts
     0.33 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sviests
     20 g
  • Vistas buljons
     1.5 L
  • Krēmsiers
     100 g
  • Baltmaize
     4 šķēlīte (-s)
  • Olīveļļa
     15 ml
  • Rozmarīns
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo dārzeņus un sadali mazākos gabalos – ne obligāti vienādos, jo zupa tiks samalta. 

Katlā liec sviestu un pievieno dārzeņus, sākot ar cietākajiem – vispirms burkānus, tad sīpolu, ziedkāpostu un visbeidzot kartupeļus. 

Nedaudz apcep, tad pievieno ķiplokus un pielej iepriekš sagatavotu vistas buljonu. 

Zupu gatavo 30 minūtes – pa šo laiku vajadzētu visiem dārzeņiem būt mīkstiem. 

Tad sablendē un vēlreiz uzkarsē, pievienojot krēmsieru. 

Nogaršo, vai pietiek garšvielu. 

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dārzeņu plakanmaize – paratha

30min • Vidēji grūti

Kartupeļu sacepums

1h 30min • Viegli

Franču sīpolu zupa

55min • Vidēji grūti

Ramen laša zupa

40min • Vidēji grūti