Dārzeņu biezzupa

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Dārzeņu biezzupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Burkāni
     3 gab.
  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Ziedkāposts
     0.33 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sviests
     20 g
  • Vistas buljons
     1.5 L
  • Krēmsiers
     100 g
  • Baltmaize
     4 šķēlīte (-s)
  • Olīveļļa
     15 ml
  • Rozmarīns
     1 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo dārzeņus un sadali mazākos gabalos – ne obligāti vienādos, jo zupa tiks samalta. 

Katlā liec sviestu un pievieno dārzeņus, sākot ar cietākajiem – vispirms burkānus, tad sīpolu, ziedkāpostu un visbeidzot kartupeļus. 

Nedaudz apcep, tad pievieno ķiplokus un pielej iepriekš sagatavotu vistas buljonu. 

Zupu gatavo 30 minūtes – pa šo laiku vajadzētu visiem dārzeņiem būt mīkstiem. 

Tad sablendē un vēlreiz uzkarsē, pievienojot krēmsieru. 

Nogaršo, vai pietiek garšvielu. 

Saistītās receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sparģeļi ar mocarellu

10min • Viegli

Biešu pasta

10min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.