Dārzeņu pīrāgs

  • Gatavošana 1h 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Milti
     190 g
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Sviests
     110 g
  • Auksts ūdens
     80 ml
  • Sviests
      cepampannas ieziešanai

Pildījums

  • Saldais krējums
     480 g
  • Parmezāna siers
     100 g
  • Parmezāna siers
      pīrāga pārkaisīšanai
  • Sāls
     2 Ēdamkarote
  • Pipari
     0.5 Tējkarotes
  • Čili pulveris
     0.5 Tējkarotes
  • Olīveļļa
     3 Ēdamkarote
  • Burkāns
     3 gabali
  • Kartupelis
     2 gabali
  • Cukini
     2 gabali
  • Saldais kartupelis
     2 Gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo pīrāga cepešpannu, ieziežot to ar sviestu.

 

Bļodā sajauc miltus un sāli, pievieno aukstu sviestu un maisa.

Sastāvdaļām pamazām lej klāt ūdeni, līdz izveidojas viendabīga masa.

Izveido bumbu un liek ledusskapī uz 30 min., lai mīkla atdzistu un kļūtu stingrāka.

Masu izņem no ledusskapja un  liek sagatavotajā cepešpannā, piespiež pie pamatnes un malām.

Uzsilda krāsni līdz 190°C.  Pamatni liek cepties 15 minūtes.

 

Burkānus, cukīni, kartupeļus un saldo kartupeli ar nazi sagriež plānās šķēlēs.

Lielā bļodā sajauc saldo krējumu, parmezānu, sāli, piparus un čili pulveri. Kārtīgi samaisa.

 

Bļodā saber visus dārzeņus un kārtīgi samaisa.

Tad dārzeņus vienu pēc otra liek spirālveida veidojumā, līdz visas saceptās tartes pamatne ir pilna.

 

Dārzeņus apslaka ar olīveļļu un nedaudz vēl apber ar parmezānu.

 

Liek cepties 175°C 50 līdz 60 minūtes.

 

Izņem no krāsns, ļauj nedaudz atdzist un pasniedz.

Saistītās receptes

Cepta puķkāposta tako

1h 30min • Vidēji grūti

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes