Diļļu eļļa

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Diļļu eļļa
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Dilles
     500 g
  • Olīveļļa
     500 ml
  • Baltā vīna etiķis
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dilles uzgriez un liec blenderī ar olīveļļu.

Blenderē līdz dilles ir smalki blenderētas,  mājas blenderī lidz 10 minūtēm.

Tad izkās caur smalko sietu vai arī atstāj uz nakti notecināties caur marli.

Pēc tam pievieno etiķi un sāli pēc garšas.

Var izmantot kā piedevu gatavošanai vai arī izmantot pie salātiem vai maizes parastās eļļas vietā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Picas ķirbīši

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Bazilika pesto

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kartupeļi ar salviju

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Mikrozaļumu pesto

5min • Viegli