Diļļu eļļa

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Diļļu eļļa
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Dilles
     500 g
  • Olīveļļa
     500 ml
  • Baltā vīna etiķis
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Dilles uzgriez un liec blenderī ar olīveļļu.

Blenderē līdz dilles ir smalki blenderētas,  mājas blenderī lidz 10 minūtēm.

Tad izkās caur smalko sietu vai arī atstāj uz nakti notecināties caur marli.

Pēc tam pievieno etiķi un sāli pēc garšas.

Var izmantot kā piedevu gatavošanai vai arī izmantot pie salātiem vai maizes parastās eļļas vietā.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Grieķu jogurta mērce

2h 10min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Kartupeļu salāti

30min • Viegli