Dzērveņu siera kūka bez cepšanas

  • Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Cepumi Selga
     85 g
  • Sviests (izkausēts)
     3 Ēdamkarote

Ievārījums

  • Dzērvenes
     100 g
  • Cukurs
     3 Ēdamkarote
  • Citrona sula
     2 Tējkarotes
  • Želatīns
     0.7 Tējkarotes

Siera masa

  • Krēmsiers (istabas temperatūrā)
     225 g
  • Dabiskais jogurts
     125 g
  • Saldais krējums
     125 ml
  • Cukurs
     3 Ēdamkarote
  • Citrona sula
     2 Ēdamkarote
  • Želatīns
     1 Tējkarotes
  • Svaigas dzērvenes
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sasmalcina cepumus, pārliek bļodā, pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Pamatnes masu iepilda kūkas formā (15 cm diametrā) un pieblietē.

Gatavo ievārījumu- dzērvenēm pievieno cukuru un citrona sulu, saspaida un uzsilda katliņā, līdz dzērvenes ir mīkstas. Pievieno želatīnu un samaisa. Noliek malā.

Citā bļodā savieno krēmsieru, dabisko jogurtu, 90 ml saldā krējuma un citrona sulu, ar rokas slotiņu kārtīgi samaisa.

30 ml saldā krējuma uzsilda un samaisa kopā ar želatīnu. Kad ir iegūta viendabīga masa, to iemaisa kopējā bļodā.

Krēmsiera masu sadala trīs bļodiņās. Vienā pievieno lielāko daļu dzērveņu masas, otrā nedaudz krāsai. Trešo atstāj bez dzērvenēm.

Lej tumšāko masu pirmo uz cepumu pamatnes, tad gaišāko melleņu masu un tad parasto balto. Liek ledusskapī uz 2 līdz 3 stundām.

Dekorē ar svaigām dzērvenēm.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti

Šokolādes alus kūka

1h 15min • Vidēji grūti