Eklēri

  • Gatavošana 1h 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Eklēri

  • Ūdens
     235 ml
  • Sviests
     110 g
  • Sāls
     0.25 Tējkarotes
  • Milti
     125 g
  • Olas
     3 gab.

Pildījums

  • Lobītas pistācijas
     100 g
  • Īru krēma liķieris Bailey's
     100 ml
  • Zaļā pārtikas krāsa
     1 Ēdamkarote
  • Krēmsiers
     225 g
  • Baltā šokolāde
     90 g
  • Saldais krējums
     230 ml

Glazūra

  • Kaltētas avenes
     50 g
  • Baltā šokolāde
     175 g
  • Saldais krējums
     120 ml

Dekors

  • Pistācijas
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā sajauc ūdeni, sviestu un sāli.
Karsē, līdz sviests izkusis.
Pievieno miltus un samaisi, līdz masa saiet vienā pikucī.
Noņem no uguns un mazliet atdzesē.
Pa vienai pievieno olas un labi iemaisi.
Kad mīkla gatava, to pildi konditorejas maisā ar zvaigznītes galu.
Uz cepamā papīra spied 10 cm garus eklērus, starp eklēriem atstājot kādus 3 cm brīvas vietas, lai tie var brīvi celties.
Eklērus cep 190°C 30 min., līdz tie ir zeltaini brūni.
Cepšanas laikā svarīgi ir neatvērt cepeškrāsns durvis, lai tie nesakrīt.
Kad eklēri gatavi, izslēdz krāsni un paver mazliet durtiņas, ļaujot eklēriem lēnām atdzist.
Blenderī liec pistācijas, liķieri un zaļo krāsvielu.
Visu blendē līdz viendabīgai masai.
Bļodā liec krēmsieru un sakuļ, līdz tas ir gaisīgs.
Tam pievieno izkausētu balto šokolādi, pistāciju masu un visu saputo līdz viendabīgai masai.
Pievieno saldo krējumu un atkal puto, līdz masa kļuvusi gaisīga.
Krēmu pildi konditorejas maisā ar zvaigznītes galu.
Kaltētās avenes saberz pulverī.
Katliņā liec balto šokolādi,saldo krējumu un uz lēnas uguns karsē, līdz šokolāde izkususi.
Noņem no uguns un iemaisi aveņu pulveri.
Ļauj glazūrai atdzist.
Eklērus pārgriez uz pusēm.
Apakšējai daļai uzspied pistāciju krēmu, pa virsu liec 3–4 svaigās avenes.
Augšējai daļai uzspied mazāk krēma, iemērc aveņu glazūrā un liec virsū otrai pusei.
Dekorē ar pistācijām.
Gatavus eklērus uzglabā ledusskapī.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Signes tiramisu

4h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kārtainā siera krēma kūka

40min • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti