Sastāvdaļas
Deserts
-
Pūdercukurs250 g
-
Olas baltums4 gab.
-
Vīna etiķis1 Tējkarotes
-
Kukurūzas ciete2 Tējkarotes
Krēms
-
Saldais krējums300 g
Dekors
-
Pasifloras augļi6 gabali
-
Avenes100 g
-
Mellenes100 g
-
Piparmētraspēc garšas
-
Pūdercukurspēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ieliec olu baltumus putotājā, sāc putot ar lieliem apgriezieniem, pakāpeniski pievieno pūdercukuru, puto līdz stingrām putām, beigās pievieno kukurūzas cieti un etiķi.
Ar karoti veido pikas un liec pannā uz cepampapīra, ievērojot pietiekamus attālumus.
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem, liec pavlovas krāsnī un strauji samazini temperatūru līdz 120 grādiem, cep vienu stundu, tad atstāj siltā krāsnī atdzist.
Gatavo krēmu: saputo stingrās putās saldo krējumu, liec uz pavlovām un dekorē ar pasifloras augļiem, ogām, piparmētru.
Pārkaisi ar pūdercukuru. Pasniedz nekavējoties.