Elegantie garneļu salāti

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Elegantie garneļu salāti
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Salātu maisījums
     225 g
  • Ķiršu tomāti
      12 gab.
  • Avokado (liels)
     1 Gabali
  • Tīģergarneles (svaigas vai atkausētas)
     24 gab.
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Olīveļļa
     4 Ēdamkarote
  • Balzamiko etiķis
     2 Ēdamkarote
  • Sojas mērce
     2 Ēdamkarote
  • Citrona sula
     2 Ēdamkarote
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Provansas garšvielas
     0.25 Tējkarotes
  • Sāls
     0.5 Tējkarotes
  • Čili pipara skaidiņas
     0.25 Tējkarotes
  • Bagete
     1 gabali

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomazgā un nosusini salātus. Sadali pa četriem lieliem šķīvjiem vai lēzenām bļodām. 

Pārgriez tomātus un pievieno salātiem. 

Avokado sagriez pusotra cm kubiņos un kārto uz salātiem. 

Noņem garnelēm čaumalu līdz astei – asti atstāj. 

Gatavo mērci, sajaucot 100 ml olīveļļu, balzametiķi, sojas mērci un citrona sulu. 

Sakapā ķiplokus un liec pannā, kurā ir 4 ēd. k. sakarsētas olīveļļas. 

Pievieno garneles. Uzkaisi sāli un čili skaidiņas. Cep, līdz garneles kļūst rozā, bet ne ilgāk par 3-4 minūtēm. 

Katrai porcijai pievieno 6 garneles. 

Suliņu no pannas pievieno mērcei un visu uzlej salātiem.

Pasniedz nekavējoties! Ja vēlies, pasniedz ar maizi, piemēram, bageti ar ķiploku sviestu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nicas salāti ar apceptu tunzivi

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Bistro tunča salāti

12min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes