Foreles sašimi

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Foreles sašimi
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Sojas mērce
     10 g
  • Foreles fileja
     100 g
  • Rīsu etiķis
     5 g
  • Maurloki
     10 g
  • Sezama sēklu eļļa
     5 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi Gardēžu foreles sašimi recepte. Apgūsti Āzijas krāsainās un izteiksmīgās garšas kopā ar Mārtiņu Sirmo.

Foreli iztīri, izfilē un sagriez ļoti plānās, slīpās šķēlēs. 

Liec atdzesēties.

Sajauc sagrieztus maurlokus, rīsu etiķi, sojas mērci un sezama eļļu, liec tajā viegli marinēties foreles šķēles.

Ļauj ievilkties 2-3 minūtes.

Sašimi pasniedz atdzesētu.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Cepti ziemas dārzeņi

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Plakanmaize ar cāļa medaljoniem

25min • Vidēji grūti